علت ترک خوردن و باز شدن میوه انار

علت ترک خوردن و باز شدن میوه انار

علت ترک خوردن و باز شدن میوه انار

اگر شما هم یک باغدار باشید و کلی زمان و انرژی خود  را برای میوه دهی درخت  انار صرف کرده باشید و نهایت بر اثر غفلت باعث ترک خوردن و باز شدن میوه شده و دیگر نمی توانید آن را به قیمت اصلی خود به فروش برسانید و متاسفانه دچار ضرر می شوید ، البته چیزی که مشخص است این است که علت ترک خوردگی منشا بیماری ندارد و آفات باعث این کار نمیشود و این تنها به خاطر عوامل فیزیولوژیکی است و تغییرات ناگهانی مواد غذایی ، آب ، خاک ، …. باعث ایجاد این معظل می شود

علل اصلی ترکیدن انار روی درخت چیست؟

چند دلیل بسیار شایع برای باز شدن و ترکیدن انار پیش از برداشت از درخت سالم وجود دارد.. یکی از شایعترین دلایل ترک خوردن انار ممکن است رسیدگی زیادی به درخت انار باشد. بیماریهای قارچی عامل شناخته شده ترک خوردن و پاره شدن انار هستند. در واقع اغلب قارچها درست زمانی به انار حمله میکنند که میوه کاملا رسیده و آماده برداشت است. علائم بیماریهای قارچی انار اغلب عبارتند از  ریزش زود هنگام برگهای درخت، ایجاد لکه هایی روی برگ یا آسیبهای دیگر در برگها، اما گاهی اوقات میوه تنها هدف قارچهای آسیب زا است.

مبارزه با بیماریهای قارچی در انار ممکن است تا حدی دشوار باشد. از آنجایی که تحقیقات روی محصول انار چندان سودآور نیست، تحقیقات زیادی روی عوامل قارچی انار که درختان را بیمار میکنند صورت نگرفته است. با این حال اگر فصل بعدی که میوه ها شروع به رشد میکنند از قارچ کش مس برای این گیاهان استفاده کنید ممکن است بتوانید به موقع هاگ های قارچها را از بین ببرید. این زمان پیش از این است که قارچها به میوه حمله کنند و باعث پاره شدن انارها شوند.

از دیگر دلایل ترکیدن انار روی درخت آبیاری نامنظم است، ( از قدیم گفتن یا یک کاری رو انجام ندید و یا اینکه درست انجام بدید) همان چیزی که دلیل ترکیدن میوه های دیگر درختان نیز می باشد. در زمانهای حساس رشد میوه، آبیاری منظم درختان بسیار حیاتی است تا آب به صورت منظم وارد سیستم گیاه شود وگرنه بخشهای مختلف میوه ممکن است با سرعتهای متفاوت رشد کنند. در نتیجه رشد نامتناسب، میوه دچار ترک خوردگی شده و خراب میشود.

برای پیشگیری از ترکیدن انار میتوانید یک لایه ضخیم (حداقل ۸ سانتیمتر) مالچ آلی در اطراف درخت بریزید و به صورت منظم درخت را آبیاری کنید تا زمانی که گلبرگهای شکوفه های انار شروع به ریزش کنند. هر چند روز به صورت یکدست به درختان آب بدهید اما نگذارید سیستم ریشه درخت در آب غرق شود. مالچ پاشی به پیشگیری از تبخیر آب از خاک کمک میکند بنابراین لازم نیست درخت را غرقاب کنید.

توجه داشته باشید آب بیش از حد میتواند باعث رشد و تکثیر قارچهای بیماری زا در درخت میوه شود بنابراین هنگام آب دهی به درخت دقت کنید تنها آب به حدی باشد که خاک زیر مالچ مرطوب شود.

با این حال در نواحی که شرایط آب و هوایی گرم تر است در فصل رشد گیاه میتوانید بیشتر به درختها آب بدهید و با فرا رسیدن فصل پاییز آبیاری را کاهش دهید.

دانشجوی رشته گیاه پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

کانال تلگرام
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *