علف‌کش انتخابي و سيستميک ديکلوفوپ متيل (ايلوکسان)

ديکلوفوپ متيل (ايلوکسان)

نام اتگلیسی:diclofop methyl

علف‌کش انتخابي، سيستميک و تماسي از گروه آريلوکسي فنوکسي پروپيونيک اسيد
فرمولاسیون:
ايلوکسان Iloxan %36 EC
تاریخ ثبت: سال ۱۳۵۹

ویژگی‌های خاص:

نحوه اثر: تخريب غشاء سلولها، كاهش دهنده كلروفيل و بازدارنده فتوسنتز، ACCase و فعاليت مريستمها
نحوه جذب و انتقال درگياه: جذب عمدتاً توسط برگ‌ها و مقداري نيز توسط ريشه‌ها در خاك مرطوب سورت می گیرد. اين علف‌كش در گياه انتقال مي‌يابد.
علائم تأثير در گياه: علائم در مصرف پيش رويش به كندي ظاهر مي‌شود. در گونه‌هاي باريك برگ حساس رشد ساقه و ريشه تضعيف مي‌شود، سپس پژمردگي و لكه‌هاي كلروز به صورت پراكنده ظاهر مي‌شود.
ماندگاري در خاك(نيمه عمر): كمتر از ۲ ماه

موارد مصرف در ايران:
علف‌هاي هرز کشيده برگ در گندم و جو]۵/۲ لیتر در هکتار

موارد مصرف در ساير كشورها:
علف‌هاي هرز باريك برگ در مزارع گندم، جو و چاودار و پهن‌برگ‌هايي همچون سويا، چغندرقند، كلزا، آفتابگردان، لگوم‌ها، براسيكا، هويج، كرفس، شبدر،‌ يونجه، كاهو، اسفناج، سيب زميني، خيار، نخود، لوبيا، گوجه فرنگي و پياز

راهنماي مصرف:
•مقدار مصرف ۵/۲ ليتر در هكتار بعد از رويش علف‌هاي هرز و در مرحله ۲ تا ۴ برگي و يا در زماني كه گندم وارد مرحله پنجه‌زني شده است.
•ايلوكسان يولاف وحشي و چچم را بخوبي كنترل مي‌كند ولي جهت كنترل فالاريس بهتر است از ساير باريك برگ كشها(مثل گراسب و تاپيك) استفاده شود.
•با توجه به كاهش كارآيي ايلوكسان در اختلاط با علف‌كشهاي هورموني(مثل توفوردي)، بايد فاصله زماني كاربرد آن و اين علف‌كشها حداقل ۵ تا ۷ روز باشد.
•در صورت مسموميت از سولفات سديم و مشتقات آدرنالين استفاده شود.

احتیاط‌های لازم:
•كاربرد اين علف‌كش در محصولاتي همچون ذرت، سورگوم، يولاف، برنج، نيشكر و پنبه محدوديت دارد.
•كاربرد اين علف‌كش در اختلاط با ساير علف‌كشها همراه با محدوديت است.

ملاحظات زيست محيطي:
•اين علف‌كش براي پستانداران داراي سميت پايين است.
•ميزان سميت( LD50، LC50 ،EC50): 481 تا ۶۹۳ ميلي‌گرم بر كيلوگرم براي پستانداران، ۱۱۰۰ تا ۱۰۰۰۰ ميلي‌گرم بر كيلوگرم براي پرندگان و ۲۳/۰ ميلي‌گرم بر ليتر براي ماهي‌ها.
•مزارع تيمار شده را قبل از برداشت به مصرف دامها نرسانيد.
•علوفه برداشت شده از مزارع تيمار شده تا ۶۰ روز به مصرف دام نرسند.

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *