ads
0

سبد خرید شما خالی است.

0

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

تنک کردن درخت میوه عامل بزرگ شدن و با کیفیت تر شدن میوه

تنک کردن درخت میوه عامل بزرگ شدن و با کیفیت تر شدن میوه

حذف گل ها و میوه های اضافی درختان تنک کردن نامیده می شود .گر شما تنک نکنید،درختان با مصرف انرژی بیشتر برای رساندن میوه هایشان نمی توانند برای سال بعد گل تولید کنند.

درختان جوان به ندرت میوه های زیادی تشکیل می دهند که نیاز به تنک داشته باشند .اما زمانیکه درختان سیب ،گلابی ،هلو و آلو وارد  باردهی بهینه شوند ،تنک کردن موجب تولید میوه های بزرگ تر،خوش رنگ تر و با کیفیت مناسب در آن ها می شود .اگر شما تنک نکنید،درختان با مصرف انرژی بیشتر برای رساندن میوه هایشان نمی توانند برای سال بعد گل تولید کنند.

زمان مناسب برای تنک میوه 2 تا 3 هفته بعد از شکوفایی و پس از ریزش اولیه (هنگامی که میوه ها تقریبا به 1/4 اندازه خود رسیدهاند)می باشد .در مرحله نخستین میوه های کوچک و آسیب دیده توسط  حشرات و آفات را حذف کنید .سپس با حذف میوه های متعددروی یک گل  آذین ،بزرگترین میوه را نگه دارید .در هلو بایستی میوه های اضافی را حذف کنید.تا یک میوه به فاصله 10 تا 20سانتیمتر از هم باقی بماند.(توجه شود که ارقام زود رس نیاز به فاصله بیشتر دارند)

میوه های آلو را به فاصله 10 سانتی متر از هم تنک کنید (گیلاس ها نیاز به تنک کردن ندارند)
تنک میوه برای درختان سیب اهمیت ویژه ای دارد .تشکیل میوه زیاد ،تشکیل جوانه گل را برای سال بعدی کاهش می دهد و موجب تناوب باردهید (محصول زیاد با میوه های کوچک در یک سال و میوه کم یا عدم میوه برای سال بعد ) می شود .تنک کردن در محدوده زمانی یک ماه بعد از شکوفایی از ایجاد تناوب باردهی در درخت کمک می کند .فاصله ی 10 تا 15 سانتیمتریایجاد کنید تا یک میوه برای هر 2 تا 3 سیخک تولید شود .زمان موثر برای تنک کردن محدود است و ثمره ی این کار توسعه اندازه میوه ،کیفیت و گلدهی سال آینده درختان میوه است .
تنک کردن می تواند به طریق مکانیکی و یا شیمیایی انجام گیرد .در تنک کردن مکانیکی می توان از دست انسان (که بسیار دقیق ولی گران و کند است )،فشار آب (که دقت ندارد و تنظیم مقدار گل های حذف شده با آن مشکل است ) و از چوب های بلند (که به درخت صدمه می زند ) استفاده کرد .در تنک کردن شیمیایی از کارباریل (سوین )  که هم به عنوان حشره کش و هم به عنوان تنک کننده میوه استفاده می شود  باید احتیاط لازم را بکار برید . انواع مختلف اکسین نیز با غلظت های 10 تا 50 قسمت در میلیون و اتفون باغلظت های 20 تا 300 قسمت در میلیون نیز به کار می رود.
منبع :
وبسایت نارگیل

 

محمد رضا زرهون
محمد رضا زرهون

دانشجوی رشته گیاه پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

  1. حسین زاده گفته؛
    06:35 2017/10/28

    ممنون از اطلاعات کامل و زیباتون
    با آرزوی موفقیت ❤

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Be sure to read the following:

Short Url Post
0