شناسایی و روش کنترل بیماری زنگ ذرت

محمد رضا زرهون
9 اردیبهشت, 1399
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

شناسایی و روش کنترل بیماری زنگ ذرت

Puccinia sorghi قارچی است که عامل بیماری زنگ ذرت است

مشخصات بیماری

به دنبال یک دوره هوای خنک و مرطوب با درجه حرارت بین 16-21 درجه سانتیگراد ، رسوبات رنگی زردی در دو طرف برگهای ذرت ایجاد می شوند. ذرات گرد و قهوه ای زنگ در هر نوار ، اسپورهای زنگ زدگی جدید هستند.

خسارت

برگهای آسیب دیده زود قهوه ای می شوند و از بین می روند. گیاهانی که بر اثر زنگ خسارت میبینند ضعیف شده و باعث تولید گیاهان و گیاهان سالم نمی شوند.

جلوگیری از خسارت

قارچ های زنگ در آب و هوای گرم همچنان در خاک پایدار هستند و توسط باد به راحتی پخش میشوند بنابراین قارچی هوازاد نیز است. برخی از انواع مقاومت ژنتیکی در این نوع قارچ دیده میشود. برگ هایی که به سرعت بعد از باران خشک می شوند ، بعید به نظر می رسند که مشکلات زنگ زدگی ایجاد کنند. از کاشت ذرت در نزدیکی درختان ، نرده ها خودداری کنید و در فاصله مناسب کشت را رعایت کرده تا مطمئن شوید که نور خورشید به تمام برگ ها می رسد. علفهای هرز شبدر و ترشک را که بعنوان میزبان متناوب این بیماری عمل می کند ، بنابراین از بین بردن این علف هرز می تواند زنگ ذرت را محدود کند. در پایان فصل از بین ببرید، ذرت های آسیب دیده را جمع آوری و از بین ببرید

شناسایی و روش کنترل بیماری زنگ ذرت

شناسایی و روش کنترل بیماری زنگ ذرت

مدیریت بیماری زنگ ذرت

روزهای بارانی برای انتشار بیماری زنگ ذرت مفید است بنابراین برای جمع آوری برگ های اسیب دیده در روزهای خشک اقدام کنید

برای مبارزه شیمایی میتونید از مانکوزب به صورت 1.5 لیتر درهکتار به عنوان یک روش جلوگیری از انتشار و بیماری زایی بیشتر است

و سم بایکور نیز به صورت سیستمیک بوده و خاصیت درمانی نیز دارد و میتواند زنگ ها را تا حدود خوبی کنترل کند

منبع: مجله Growveg