شناسایی و کنترل بیماری سفیدک حقیقی / پودری کدوئیان

شناسایی و کنترل بیماری سفیدک حقیقی / پودری کدوئیانشناسایی و کنترل بیماری سفیدک حقیقی / پودری کدوئیانشناسایی و کنترل بیماری سفیدک حقیقی / پودری کدوئیانشناسایی و کنترل بیماری سفیدک حقیقی / پودری کدوئیانشناسایی و کنترل بیماری سفیدک حقیقی / پودری کدوئیان

قارچ های زیادی از جمله Podosphaera xanthii  و Erysiphe cichoracearum  میتوانند عامل ایجاد بیماری سفیدک حقیقی / پودری در کدوئیان باشند

میزبان بیماری روی محصولات زراعی: کدو تنبل ، کدو خورشتی ، خیار ، خربزه و هندوانه است

مشخصات بیماری

اولین نشانه‌های بیماری گیاهی سفیدک پودری خیار روی برگ‌های مسن بوته قابل مشاهده است.

در ابتدا این بیماری باعث تشکیل لکه‌های سفید رنگ روی سطح بالایی برگ‌ها و ساقه می شود. با ادامه  بیماری، پوشش سفید رنگ دو طرف برگ و ساقه را می پوشاند. در بعضی مواقع در بین بافت‌های سفید رنگ، اندام‌های بسیار ریز تیره‌ای دیده می‌شود.

برگ‌های آلوده زرد و کمی پیچیده می‌شوند و قبل از رشد کامل از بوته می‌ریزند. این بیماری تاثیر مستقیمی روی میوه ندارد، اما از بین رفتن برگ‌ها باعث کاهش محصول یا آفتاب سوختگی آن ها می‌شود.

باد نقش اصلی در جابجایی عامل  بیماری سفیدک حقیقی / پودری کدوئیان دارد. آب و هوای مرطوب و محدوده دمایی ٢۵ الی ٢٨ درجه سانتی‌گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد.

زمستان‌گذرانی عامل بیماری روی میزبان‌های دیگر یا علف‌های هرز صورت می‌گیرد.

کنترل بیماری

  • کاشت ارقام مقاوم به بیماری
  • تناوب زراعی دو ساله با گیاهان غیرمیزبان
  • جمع‌آوری علف‌های هرز
  • اجتناب از کشت متناوب خیار با کدو و هندوانه و طالبی
  • کاهش تراکم بین بوته ها برای افزایش تهویه
  • استفاده از سموم مشابه بردوفیکس در زمان مشاهده اولین علائم

 

دانشجوی رشته گیاه پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

کانال تلگرام
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *