شناسایی و کنترل بیماری سفیدک داخلی کاهو
Bremia lactucae قارچی است که عامل بیماری Lettuce Downy Mildew ( سفیدک داخلی کاهو ) است
بیماری گیاهی سفیدک داخلی در مناطق خنک و مرطوب با سرعت بالایی رشد میکند. عامل بیماری گیاهی سفیدک داخلی کاهو، تنها باعث آلودگی این محصول میشود.
مشخصات بیماری
نشانههای اولیه بیماری گیاهی سفیدک داخلی کاهو روی سطح بالایی برگ به شکل لکههای زاویه دار، رنگ پریده و متمایل به زرد دیده میشود.
آب و هوای مرطوب و محدوده دمای ١۵ تا ١٨ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. زمستانگذرانی عامل بیماری روی بقایای گیاهی سطح خاک صورت میگیرد. باد و باران تاثیر بسیاری در جابجایی عامل بیماری دارد.
با گسترش بیماری و با گذشت حدود دو هفته از آغاز آلودگی، برگ ها زرد و بافت نمدی سفیدرنگ از قارچ روی سطح پایینی برگها تشکیل میشود. به طور معمول برگهای مسن زودتر مورد تهاجم این بیماری قرار می گیرند. وقوع آلودگی در مراحل اولیه رشد گیاه منجر به مرگ گیاه میشود.
راههای پیشگیری و کنترل بیماری
- استفاده از آبیاری قطرهای
- کاشت ارقام دارای مقاومت نسبی
- تناوب زراعی با گیاهان غیرمیزبان
- سمپاشی با بردوفیکس به شرح زیر:
– ضدعفونی بذور قبل از کاشت با نسبت ١۰ در هزار
– ضدعفونی خاک بلافاصله بعد از کاشت با نسبت ١۰ در هزار
– سمپاشی با نسبت ۵ در هزار هنگام جوانه زنی و باز شدن اولین برگ ها
– سمپاشی با نسبت ۵ در هزار در صورت وجود آلودگی و تکرار آن با فاصله دو هفته در میان
اولین دیدگاه را ثبت کنید