شناسایی و کنترل بیماری سفیدک داخلی کدوئیان

سفیدک دروغی یا داخلی (Downy mildew) که توسط یک شبه قارچ  Pseudoperonospora cubensis  در کدوئیان ایجاد میشود ( سفیدک داخلی کدوئیان ) 

این بیماری در شرایط اب و هوای خنک بیشتر دیده میشود

و به کدو، خیار و هندوانه آسیب میزند

مشخصات بیماری

به طور معمول نشانه‌های بیماری  سفیدک داخلی کدوئیان روی بوته ها، در زمان رشد میوه پدید می آید. علائم اولیه بیماری گیاهی سفیدک داخلی کدو روی سطح بالایی برگ شامل نقاط ریز، پراکنده و زرد رنگ است. با ادامه بیماری لکه ها کمی بزرگتر شده، به رنگ زرد و قهوه‌ای درآمده و حاشیه ای نامنظم در اطراف شان شکل می گیرد.

نشانه های بیماری روی سطح پایینی برگ به صورت پوشش خاکستری یا ارغوانی رنگ از بافت قارچی دیده می‌شود. این بیماری باعث ریزش برگ، عقب ماندن از رشد و کوتوله ماندن گیاه می شود و مستقیماً تاثیری روی میوه ندارد.

آب و هوای مرطوب و محدوده دمایی ١٧ تا ٢١ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. عامل بیماری در داخل بقایای گیاهی و یا روی علف‌های هرز میزبان بیماری زمستان گذرانی می‌کند. باد و آبیاری بارانی باعث انتقال و جابجایی عامل بیماری به مناطق عاری از بیماری می‌شود.

شناسایی و کنترل بیماری سفیدک داخلی کدوئیان

شناسایی و کنترل بیماری سفیدک داخلی کدوئیان

شناسایی و کنترل بیماری سفیدک داخلی کدوئیان

مبارزه با بیماری

  • اجتناب از کشت متراکم بوته‌ها و رعایت فاصله
  • استفاده از آبیاری قطره‌ای به جای آبیاری هوایی
  • کشت زود هنگام بذور
  • اجتناب از مصرف بیش از اندازه کودهای دارای نیتروژن
  • حذف علف‌های هرز میزبان بیماری
  • استفاده از قارچ کش های مشابه بردوفیکس در زمان مشاهده اولین علائم

منبع مجله کشاورزی Growveg

دانشجوی رشته گیاه پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

کانال تلگرام
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *