شناسایی و کنترل بیماری سفیدک داخلی یا کرکی اسفناج

سفیدک داخلی یا کرکی اسفناجسفیدک داخلی یا کرکی اسفناج

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

قارچ Peronospora farinosa که عامل بیماری سفیدک داخلی یا کرکی اسفناج است

نام دیگر این بیماری Blue mold یا کپک آبی است و به اسفناج و دیگر گیاهان مشابه آن حمله میکند

مشخصات بیماری

علائم اولیه آلودگی روی برگ‌ها به شکل لکه‌های نامنظم، رنگ پریده و زرد روشن است. این علائم روی برگ‌ ها در تمام سنین رشد دیده می شود. در ادامه آلودگی، لکه ها گسترش می‌یابد و برنزی رنگ و خشک می‌شود. با دقت بیشتر می‌توان روی سطح زیرین برگ‌های آلوده، توده قارچی بنفش یا خاکستری رنگ مشاهده کرد. در مواقعی که شدت بیماری بالاست، برگ‌ها پیچیده و از حالت طبیعی خارج می‌شوند.

آب و هوای بسیار مرطوب و محدوده دمایی ١٨ تا ٢۰ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. جابجایی عامل بیماری از طریق باد، باران و آبیاری بارانی صورت می‌ گیرد. زمستان گذرانی عامل بیماری در بقایای گیاهی داخل خاک صورت می‌گیرد.

کنترل بیماری سفیدک داخلی یا کرکی اسفناج

  • استفاده از ارقام مقاوم به بیماری
  • کاهش رطوبت اطراف گیاه
  • کاهش تراکم گیاهان در مزرعه
  • سمپاشی شیمیایی با بردوفیکس::

– ضدعفونی بذور قبل از کاشت با نسبت ١۰ در هزار

– ضدعفونی خاک بلافاصله بعد از کاشت با نسبت ١۰ در هزار

– سمپاشی با نسبت ۵ در هزار هنگام جوانه زنی و باز شدن اولین برگ‌ها

– سمپاشی با نسبت ۵ در هزار در صورت وجود آلودگی و تکرار آن با فاصله دو هفته یک بار

دانشجوی رشته گیاه پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

کانال تلگرام
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *