شناسایی و کنترل بیماری سفیدک پودری هویج

سفیدک پودری هویج , عامل بیماری سفیدک سطحی یا پودری هویج، قارچی به نام Erysiphe heraclei  است، این قارچ دامنه میزبانی بالایی داشته و در تمام مزارع زراعی و جالیزی دنیا یافت میشود

شناسایی و کنترل بیماری سفیدک پودری هویج

مشخصات بیماری

رسوبات سفید رنگی در قسمتهای بالای برگها ایجاد می شوند که به برگ هویج جلوه ای خاکستری تیره می دهند. با پیشرفت این بیماری قارچی ، قسمت های سفید برگها به رنگ قهوه ای و چین خورده شده و خشک و شکننده می شوند. کپک پودری به احتمال زیاد گیاهان مسنی که درحال زوال هستند، آلوده می کند. این قارچ در شرایط مرطوب با دمای ۱۶-۲۱ درجه سانتی گراد رشد می کند.

خسارت

سفیدک پودری منافذ برگ را مسدود کرده و با جلوگیری از نور، فتوسنتز را مختل میکند. رشد جدید گیاه متوقف می شود ، برگ های قدیمی از بین می روند و گیاهان برای زنده ماندن تلاش می کنند.

جلوگیری از شیوع بیماری

سفیدک پودری هویج در قسمتهایی رخ می دهد که در اواخر تابستان رطوبت بالا باشد. اسپورها با باد پراکنده شده و گیاهانی را که در شرایط استرس خشک سالی هستند، آلوده میکند. با تهیه کود کافی برای حمایت از رشد شاخ و برگ و مالچ دهی خاک برای حفظ رطوبت خاک ، از تنش خشکی جلوگیری کنید. در ساعات صبح آبیاری مناسب را انجام دهید ،طوری آبیاری کنید که برگ ها شسته شوند با این کار احتمال شسته شدن اسپورها نیز وجود دارد

مدیریت بیماری سفیدک پودری هویج

هویج های خسارت دیده را زودتر از موعد برداشت کنید

کنترل با سمومی مثل ایمازالیل به محض مشاهده اولین علائم

کنترل با سم بنومیل به صورت ۱ الی ۱٫۵ لیتر در هکتار به صورت پوششی کامل بروی قسمت های هوایی گیاه

کنترل شیمیایی با سم  کاربندازیم و دیگر سموم مشابه

دانشجوی رشته گیاه پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

کانال تلگرام
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *