شناسایی و کنترل بیماری سوختگی برگ هویج

بیماری سوختگی برگ هویج توسط قارچ های  Cercospora carotae، Alternaria dauci و باکتری Xanthomonas carotae ایجاد میشود،

این عوامل بیماری زا در تمام مناطق دنیا که محصولات جالیز و زراعی باشند حضور دارند

"شناسایی

"شناسایی

"شناسایی

مشخصات بیمای

باران های اواسط و اواخر تابستان میتواند عاملی باشد برای ایجاد بیماری، چرا که در این زمان برگ های هویج به رشد کامل خود رسیده اند، برگ ها و ساقه لکه های تیره ی قهوه ای – قرمز را نشان میدهند و نوک برگچه ها نیز حالت سوختگی به خود میگیرند

در دمای ۱۸-۲۴ درجه ی سانتی گراد اگر باران نیز ببارد، خسارت بیماری افزایش پیدا میکند،

خسارت بیماری

خسارت این بیماری میتواند رشد محصول را تغییر داده و آن را ضعیف کند و از کامل شدن مرحله رشدی ان برای برداشت جلوگیری بعمل آورد، زمانی که بخواهید هویج را از خاک خارج کنید، ساقه های ضعیف کنده شده و از بین می روند

جلوگیری از خسارت

فاصله کشت را بیشتر کنید تا هوا و نور خورشید جریان خوبی بین هویج ها داشته باشند، تناوب زراعی را فراموش نکنید، هیچ گونه از رقم های هویج در واقع در برابر این بیماری مقاوم نیستند ، اما برخی از آنها نسبت به سایرین حساس تر هستند، بنابراین از کشت رقم های حساس خودداری کنید

مدیریت بیماری

علف های هرز را از بنی ببرید

هویج های آسیب دیده را زودتر از موعد از خاک بیرون بکشید و مصرف کنید

برگ های آلوده شده را در مرحله ی اول در صورت مشاهده از بین ببرید

کنترل با سموم قارچ کش گوگردی و محافظتی امکان شیوع بیماری را کم میکند

دانشجوی رشته گیاه پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

کانال تلگرام
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *