شناسایی و کنترل بیماری پژمردگی باکتریایی کدو
Erwinia tracheiphila عامل پژمردگی باکتریایی کدو است (Squash bacterial wilt) است
که به گیاهانی مثل هندوانه، خیار است که توسط سوسک های خطی و نقطه ای منتقل میشوند
مشخصات بیماری
نشانه های اولیه بیماری گیاهی پژمردگی باکتریای کدو روی بوتههای آلوده به شکل پژمردگی قسمتهای مختلف بوته دیده می شود. پژمردگی روی قسمتی از ساقه های رونده یا روی کل گیاه قابل مشاهده است.
این بیماری باعث تیره تر شدن برگ و قسمتهایی از ساقه می شود. با گسترش بیماری، حاشیه برگ زرد شده و به مرور علائم بافت مردگی را نشان می دهد. در نهایت بوته های آلوده قهوه ای رنگ شده و از بین می روند. با برش عرضی قسمتی از ساقه، مایع چسبناک باکتریایی بین قطعات قابل مشاهده است.
آب و هوای مرطوب و محدوده دمایی ٢۴ تا ٢٩ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. زمستان گذرانی عامل بیماری گیاهی روی علفهای هرز، دیگر میزبانهای خانواده جالیزی و بقایای گیاهی صورت میگیرد.
کنترل بیماری
- کنترل و مبارزه علیه آفات گیاهی در زمان مناسب
- کنترل علقهای هرز
- تناوب زراعی و عدم کشت کدوئیان برای سه سال
- ضدعفونی بذر با بردوفیکس با نسبت ١۰ در هزار
- ضدعفونی خاک با بردوفیکس بعد از کاشت با نسبت ١۰ در هزار
- سمپاشی برگ های ابتدایی با بردوفیکس با نسبت ۵ در هزار
- سمپاشی بوته هنگام تشکیل میوه با بردوفیکس با نسبت ۵ در هزار
اولین دیدگاه را ثبت کنید