معرفی قارچ کش و باکتری کش تماسی اکسی کلرور مس ( کوپراکسی کلراید )
نام انگلیسی : copper oxychloride
این قارچکش در بازار به نام تجاری کوپراکسی کلراید Copprer oxychloride 35% WP موجود است . اکسی کلرور مس قارچکش و باکتری کش از گروه ترکیبات مسی بوده که به صورت پودر قابل اختلاط با آب(۳۵% WP) جهت کنترل طیف وسیعی از پاتوژنها استفاده می شود . این ترکیب در آب و حلالهای آلی به مقدار کم حل می شود . در محیتهای خنثی بسیار پایدار است . اکسی کلرور مس برای پستانداران و انسان سمیت ضعیفی داشته و برای زنبور عسل و ماهیها نیز بی خطر می باشد.
قارچكش و باكتريكش تماسي با اثر حفاظتي از گروه تركيبات مسي
فرمولاسيون
1. كوپراويت Cupravit % 35 WP
نحوه اثر: اختلال عمومی در متابولیسم سلولي.
موارد مصرف در ايران
گموز مرکبات، گموز پسته، پوسيدگي فايتوفترايي طوقه درختان هستهدار و دانهدار، شانکر سيتوسپورايي درختان ميوه، شانکر باکتريايي درختان ميوه هستهدار، شانکر باکتريايي ليموترش، آتشک درختان ميوه دانهدار، پيچيدگي برگ هلو، لکه غربالي درختان ميوه هستهدار، لکهآجري بادام، آنتراکنوز گردو، سفيدک داخلي جاليز، لکه زاويهاي خيار، بادزدگي سيبزميني، سرخشکيدگي مرکبات (Nattrasia mangiferae) و پوسيدگي گلآذين خرما.
موارد مصرف در ساير كشورها
كنترل طيف وسيعي از بيماريهاي قارچي و باكتريايي از جمله بيماريهاي ناشي از ائوميستها شامل سفيدكهاي داخلي(مانند سفيدك داخلي انگور)، بيماريهاي ناشي از پيتيوم و فيتوفترا، شانكرهاي قارچي و باكتريايي، پوسيدگيهاي باكتريايي، سوختگيهاي باكتريايي، پيچيدگي برگ هلو و غيره.
راهنماي مصرف:
•آتشک درختان ميوه دانهدار: محلولپاشي به نسبت 2 در هزار طي 4 نوبت، نوبت اول در مرحله تورم جوانه، نوبت دوم زمان باز شدن 5 درصد شكوفهها، نوبت سوم زمان باز شدن 50 درصد شكوفهها و نوبت چهارم زمان باز شدن كامل شكوفهها.
•پيچيدگي برگ هلو: محلولپاشي به نسبت 5-3 در هزار، در پاييز پس از ريزش برگها يا در بهار در زمان تورم جوانهها.
•لکه غربالي درختان ميوه هستهدار: محلولپاشي به نسبت 5-3 در هزار، سمپاشي پاييزه بعد از ريزش برگها، زمستانه بعد از تورم جوانهها و تكرار آن بعد از ريزش گلبرگها و در صورت لزوم تكرار به فاصله 14 روز
•لکهآجري بادام: محلولپاشي به نسبت 3 در هزار، نوبت اول پس از ريزش گلبرگها و نوبتهاي بعدي به فاصله 12 روز
•آنتراکنوز گردو: محلولپاشي به نسبت 5-3 در هزار، دو نوبت سمپاشي زمستانه بعد از ريزش برگها و دو نوبت سمپاشي بهاره بعد از ريزش گلبرگها
•سفيدک داخلي جاليز محلولپاشي به ميزان 2-1 كيلوگرم در هكتار، به محض بروز نشانههاي بيماري و تكرار آن به فاصله 15 روز
•بادزدگي سيبزميني: محلولپاشي به نسبت 3 در هزار بر اساس پيشآگاهي و نظر كارشناس.
•گموز مرکبات: به منظور پيشگيري، در مناطق آلوده، بهتر است در فصل بهار قبل از بارندگي طوقه درختان، ريشههاي مجاور و تنه درخت تا ارتفاع 70 سانتيمتري با اكسي كلرور مس سمپاشي و آغشته گردد. همچنين در درختان آلوده، در صورتي كه وسعت محل آلوده كمتر از نصف دور تنه باشد ميتوان جهت معالجه، پوست آلوده را همراه با كمي پوست سالم تراشيد و سپس محل آن را ضدعفوني نموده و با چسب باغباني پوشاند. جهت ضدعفوني كردن محل تراشيده شده ميتوان با 300 گرم اكسي كلرور مس و 8 كيلوگرم خاك رس، خميري تهيه و محل تراشيده شده را پوشاند يا به محض مشاهده بيماري از دوغاب 1 درصد اين قارچكش استفاده كرد
•گموز پسته: حذف قسمتهاي آلوده در قسمت طوقه و پانسمان با دوغاب اكسيكلرور مس.
•پوسيدگي فايتوفترايي طوقه درختان هستهدار و دانهدار: حذف قسمتهاي آلوده در قسمت طوقه و پانسمان با دوغاب اكسيكلرور مس
•شانکر سيتوسپورايي درختان ميوه: محلولپاشي به نسبت 5-3 در هزار، يك نوبت سمپاشي در پاييز پس از ريزش برگهاو يك نوبت در اواخر بهار
•شانکر باکتريايي درختان ميوه هستهدار: محلولپاشي به نسبت 2 در هزار، يك نوبت در مرحله تورم جوانه و يك نوبت موقع ريزش برگها
•شانکر باکتريايي ليموترش: محلولپاشي به نسبت 1 در هزار، يك نوبت قبل از گلدهي ؛ سرخشکيدگي مرکبات (Nattrasia mangiferae) محلولپاشي به نسبت 5 در هزار
•پوسيدگي گلآذين خرما: محلولپاشي به نسبت 2 در هزار، اوايل بهار قبل از باز شدن گلآذين، 3-2 نوبت به فاصله 15 روز.
ملاحظات زيست محيطي:
•ميزان سميت( LD50، LC50 ،EC50): 30 ميليگرم بر لیتر براي پستانداران، 2/2 میلیگرم بر لیتر برای براي ماهيها و 5/3 میکروگرم بر ليتر براي دافنیا
•حداقل به مدت سه هفته، احشام را از نواحي سمپاشي شده دور نگهداريد.
•برای ماهیها و سایر آبزیان زيانآور است، لذا از آلوده كردن آبهاي سطحي و انهار با اين ماده شيميايي يا ظرف سم اجتناب كنيد.
لطف کنید در مورد قارچی شدن کاج راهنمایی کنین ایا این سم واسش خوبه
سلام وقتتون بخیر
قارچ به کدام قسمت کاج خسارت زده ؟ و علائم به چه شکل است
با تشکر