کنترل و شناسایی بیماری سیاهک ذرت

محمد رضا زرهون
9 اردیبهشت, 1399
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

کنترل و شناسایی بیماری سیاهک ذرت

Ustilago maydis  قارچی است که عامل بیماری Corn smut یا سیاهک ذرت است

این بیماری بیشتر در مکزیک و آمریکا یافت میشود

مشخصات بیماری سیاهک ذرت

در تابستان که ذرت تقریباً آماده برداشت است ، دانه ها به حبابهایی تبدیل می شوند که به رنگ خاکستری و سیاه هستند. بعضی اوقات قسمتهای دیگر گیاهان نیز این رشد را نشان می دهند ، شیوع آن جایی رخ می دهد که درجه حرارت بین 27-33 درجه سانتی گراد و در میان تابستان باشد. اسپورها با باد منتقل میشوند که مدت طولانی قبل ازدیدن علائم باعث ایجاد عفونت شده اند

کنترل و شناسایی بیماری سیاهک ذرت

خسارت

سنبله های آلوده در غالب موارد قابل مصرف نیستند

جلوگیری از خسارت

خاک باید به خوبی شخم عمیق زده شود و تناوب زراعی باید برای این بیماری بکار رود چرا که این قارچ میتواند تا سه سال در خاک زنده بماند، بیماری میتواند از طریق زخم های ایجاد شده توسط حشرات وارد شوند بنابراین انتخاب رقمی با پوسته ی ضخیم تر یا کرک دار میتواند در کاهش بیماری موثر باشد

رقم های زودرس هم میتوانند در کاهش بیماری نقش داشته باشند

به محض مشاهده اولین علائم آلودگی، بوته آلوده را برداشته و آنها را در سطل زباله یا یک کمپوست فعال بی اندازید.

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.