کنترل و شناسایی سفیدک کرکی یا داخلی پیاز

سفیدک کرکی یا داخلی پیاز
سفیدک کرکی یا داخلی پیاز

 

سفیدک کرکی یا داخلی پیاز را Peronospora destructor, که عاملی قارچی است ایجاد میکند

این بیمارگر به سیر، پیاز و موسیر حمله میکند

مشخصات بیماری

علائم اولیه بیماری گیاهی سفیدک کرکی یا داخلی پیاز روی برگ به صورت لکه های رنگ پریده و طولی بروز می کند. اندازه این لکه ها بین ٣ الی ٣۰ سانتی متر متغیر است. با توسعه بیماری بافت قارچی خاکستری یا صورتی رنگ روی سطح برگ رشد می کند. با پیشرفت بیماری برگ ها رنگ پریده، زرد و در نهایت خشک می شوند. برگ های خشک شده روی غده ها باقی می مانند. در شرایطی که میزان آلودگی بسیار شدید باشد، نقاط کوچک و سیاه رنگ در بین بافت های قارچی تشکیل می شود.

شرایط آب و هوایی مرطوب و محدوده دمای ١٧ الی ٢۰ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. زمستان گذرانی عامل بیماری روی میزبان های دیگر و بقایای گیاهی داخل خاک صورت می گیرد.

سفیدک کرکی یا داخلی پیاز

راه های پیشگیری و کنترل:

  • تناوب زراعی سه الی چهار ساله با گیاهان غیر میزبان
  • کاشت در زمین با زه کش مناسب
  • کاهش تراکم بین بوته ها
  • جمع آوری و انهدام بقایای گیاهی

 

  • استفاده از بردوفیکس به شرح زیر:

– ضدعفونی بذر قبل از کاشت با نسبت ١۰ در هزار

– ضدعفونی خاک بلافاصله بعد از کاشت با نسبت ١۰ در هزار

– سم پاشی با نسبت ۵ در هزار در هنگام باز شدن اولین برگ ها

– سم پاشی با نسبت ۵ در هزار یک ماه بعد از کاشت

– در صورت مشاهده علائم بیماری، سم پاشی با نسبت ۵ در هزار در فواصل ده روزه تا برداشت

شما میتوانید از هر سم حفاظتی دیگر که کاربرد بروی سفیدک ها داشته باشد استفاده نمایید و از شیوع بیشتر بیماری برای مدتی خاص چلوگیری کنید

دانشجوی رشته گیاه پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

کانال تلگرام
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *