شناسایی و کنترل بیماری سفیدک داخلی یا کرکی اسفناج
قارچ Peronospora farinosa که عامل بیماری سفیدک داخلی یا کرکی اسفناج است
نام دیگر این بیماری Blue mold یا کپک آبی است و به اسفناج و دیگر گیاهان مشابه آن حمله میکند
مشخصات بیماری
علائم اولیه آلودگی روی برگها به شکل لکههای نامنظم، رنگ پریده و زرد روشن است. این علائم روی برگ ها در تمام سنین رشد دیده می شود. در ادامه آلودگی، لکه ها گسترش مییابد و برنزی رنگ و خشک میشود. با دقت بیشتر میتوان روی سطح زیرین برگهای آلوده، توده قارچی بنفش یا خاکستری رنگ مشاهده کرد. در مواقعی که شدت بیماری بالاست، برگها پیچیده و از حالت طبیعی خارج میشوند.
آب و هوای بسیار مرطوب و محدوده دمایی ١٨ تا ٢۰ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. جابجایی عامل بیماری از طریق باد، باران و آبیاری بارانی صورت می گیرد. زمستان گذرانی عامل بیماری در بقایای گیاهی داخل خاک صورت میگیرد.
کنترل بیماری سفیدک داخلی یا کرکی اسفناج
- استفاده از ارقام مقاوم به بیماری
- کاهش رطوبت اطراف گیاه
- کاهش تراکم گیاهان در مزرعه
- سمپاشی شیمیایی با بردوفیکس::
– ضدعفونی بذور قبل از کاشت با نسبت ١۰ در هزار
– ضدعفونی خاک بلافاصله بعد از کاشت با نسبت ١۰ در هزار
– سمپاشی با نسبت ۵ در هزار هنگام جوانه زنی و باز شدن اولین برگها
– سمپاشی با نسبت ۵ در هزار در صورت وجود آلودگی و تکرار آن با فاصله دو هفته یک بار
اولین دیدگاه را ثبت کنید