کنترل و شناسایی سفیدک کرکی یا داخلی پیاز
سفیدک کرکی یا داخلی پیاز را Peronospora destructor, که عاملی قارچی است ایجاد میکند
این بیمارگر به سیر، پیاز و موسیر حمله میکند
مشخصات بیماری
علائم اولیه بیماری گیاهی سفیدک کرکی یا داخلی پیاز روی برگ به صورت لکه های رنگ پریده و طولی بروز می کند. اندازه این لکه ها بین ٣ الی ٣۰ سانتی متر متغیر است. با توسعه بیماری بافت قارچی خاکستری یا صورتی رنگ روی سطح برگ رشد می کند. با پیشرفت بیماری برگ ها رنگ پریده، زرد و در نهایت خشک می شوند. برگ های خشک شده روی غده ها باقی می مانند. در شرایطی که میزان آلودگی بسیار شدید باشد، نقاط کوچک و سیاه رنگ در بین بافت های قارچی تشکیل می شود.
شرایط آب و هوایی مرطوب و محدوده دمای ١٧ الی ٢۰ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. زمستان گذرانی عامل بیماری روی میزبان های دیگر و بقایای گیاهی داخل خاک صورت می گیرد.
راه های پیشگیری و کنترل:
- تناوب زراعی سه الی چهار ساله با گیاهان غیر میزبان
- کاشت در زمین با زه کش مناسب
- کاهش تراکم بین بوته ها
- جمع آوری و انهدام بقایای گیاهی
-
استفاده از بردوفیکس به شرح زیر:
– ضدعفونی بذر قبل از کاشت با نسبت ١۰ در هزار
– ضدعفونی خاک بلافاصله بعد از کاشت با نسبت ١۰ در هزار
– سم پاشی با نسبت ۵ در هزار در هنگام باز شدن اولین برگ ها
– سم پاشی با نسبت ۵ در هزار یک ماه بعد از کاشت
– در صورت مشاهده علائم بیماری، سم پاشی با نسبت ۵ در هزار در فواصل ده روزه تا برداشت
شما میتوانید از هر سم حفاظتی دیگر که کاربرد بروی سفیدک ها داشته باشد استفاده نمایید و از شیوع بیشتر بیماری برای مدتی خاص چلوگیری کنید
اولین دیدگاه را ثبت کنید