ads
0

سبد خرید شما خالی است.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

شناسایی و کنترل بیماری پوسیدگی ریشه لوبیا

پوسیدگی ریشه لوبیا ، بیماری جهانی با عواملی قارچی چون فوزاریوم، رایزوکتونیا و پیتیوم، به بسیاری از سبزی جات و گلها به خصوص لوبیا و سیب زمینی حمله میکند

مشخصات بیماری

گیاهان لوبیا در روزهای گرم شروع به پژمرده شدن می کنند و رشد کمی از خود می دهند. آبیاری کمکی نمی کند و گیاهان در عرض چند روز می میرند. غالباً یک یا دو گیاه از بین می روند در حالیکه دیگر گیاهان نزدیک علامتی ندارند. هنگامی که پوسیدگی ریشه به نهال حمله کند ، زمانی که از خاک نهال خارج میشود، زرد شده و در نهایت از بین می رود

خسارت

هنگامی که شما یک گیاه لوبیا آلوده از خاک بیرون می آورید ، یک ریشه ضعیف و ضعیف را مشاهده میکنید. یک منطقه تیره از پوسیدگی ممکن است در ساقه اصلی نزدیک خاک (محل طوقه) وجود داشته باشد.

 

شناسایی و کنترل بیماری پوسیدگی ریشه لوبیا

جلوگیری از شیوع

برای جلوگیری از شیوع پوسیدگی ریشه لوبیا هرگز بعد از لوبیا، سیب زمینی کشت ندهید.فاصله کشت را رعایت کنید، زیرا شرایط متراکم می تواند به پیشرفت بیماری های پوسیدگی ریشه کمک کند. اگر زمان کشت خود را طوری تنظیم کنید که هوا گرمتر شود، خسارت این بیماری کاهش می یابد

کنترل بیماری

تمام گیاهان آلوده را از خاک درآورده و از بین ببرید، خاک را در شرایطی که امکانات مورد نظر را دارید ضدعفونی کنید، قبل از کاشت میتوانید بذرها را با سموم حفاظتی مناسب آغشته کنید تا از  بروز بیماری تا مدتی خاص جلوگیری شود و گیاه از مرحله حساس عبور کند

محمد رضا زرهون
محمد رضا زرهون

دانشجوی رشته گیاه پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

Be sure to read the following:

Short Url Post
0