شناسایی و کنترل بیماری کپک سفید لوبیا

محمد رضا زرهون
29 اردیبهشت, 1399
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

بیماری قارچی خاکزاد کپک سفید لوبیا با عاملی به نام Sclerotinia sclerotiorum که به پوسیدگی سفید لوبیا نیز معروف است و در آب و هوای معتدل بروز میکند 

شناسایی و کنترل بیماری کپک سفید لوبیا

 

مشخصات بیماری

رشد گیاهان طبیعی است تا زمانی که هوا بارانی می شود درست بعد از آنکه غلاف تشکیل میدهند غلاف های نزدیک به سطح زمین وصله های سفید و سیاه کتانی که حالتی خشک و نازک دارند

شناسایی و کنترل بیماری کپک سفید لوبیا

خسارت کپک سفید لوبیا

با از بین رفتن غلاف توسط بیماری، لوبیا غیرقابل خوراک می شود گیاه ممکن است رشد طبیعی خودش را حفظ کند اما دانه های لوبیا در داخل غلاف پوسیده میشوند

جلوگیری از شیوع بیماری

اطمینان حاصل کنید که گردش هوا و نور کافی به گیاهان می رسد، کنترل علفهای هرز مهم است تا خشک شدن زمان را بعد از باران راحت تر کن. از مالچ استفاده کنید تا غلاف ها کمتر به سطح زمین آلوده برخورده داشته باشند، بعد تشکیل غلاف از روش های آبیاری هوایی و یا اب پاشی خودداری کنید. زمان کشت را طوری تنظیم کنید که غلاف بندی لوبیا قبل از باران های پی در پی فصل صورت گیرد

شناسایی و کنترل بیماری کپک سفید لوبیا

کنترل بیماری

تمام غلاف های آلوده را در صورتی که کشاورزی ارگانیک دارید جمع آوری کرده و از بین ببرید گیاهان سالم در صورتی که هوا خشک باشد میتوانند دوباره غلاف تشکیل دهند. البته روش های کنترل زیستی زیادی برای این بیماری وجود دارد اما هنوز به مرحله بازار راه نیافته اند.

سموم شیمیایی مثل fludioxonil (فلودیوکسونیل) و cyprodinil (کریپتودینیل) معروف به سویچ، میتوانند در کنترل شیوع بیماری کمک کنند

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.