قارچ کش و کنه کش تماسی غیر سیستمیک سولفور
سولفور
نام انگلیسی : sulfur
قارچكش و كنهكش غیرسیستمیک، تماسی و حفاظتي از گروه مواد معدنی
فرمولاسيون:
1. گل گوگرد %95 WP
2. الوزال- كوزان %90-%80 WP
3. الوزال- كوزان %80 DF
تاریخ ثبت: 1/10/47 – 8/11/80 ثبت موقت اوليه (3) براي كنترل سفيدك سطحي مو – تمديد لغايت 86
نحوه اثر: گوگرد، چندین نقطه اثر بیوشیمیایی دارد. مهمترين اثر گوگرد اختلال در تنفس سلولي است. گوگرد، در زنجيره انتقال الکترون، مانع از انتقال الکترون بين سيتوکرومها شده و در دريافت الکترون با اکسيژن رقابت ميکند. علاوه بر این گوگرد ساختمان طبیعی پروتئینها را برهم زده و با فلزات سنگین در داخل سلول قارچ کلات تشکیل میدهد.
موارد مصرف در ايران:
سفيدک پودري سيب، هلو، شليل، انگور،کدوييان، يونجه، اسپرس، چغندرقند، رز، كنه نمدي پسته، كنه دو نقطه اي و ساير كنههاي تارعنكبوتي در سبزي و جاليز
موارد مصرف در ساير كشورها:
سفيدك پودري در محصولات مختلف از جمله سيب، توت فرنگي، بادمجان، زردك، كلزا، سنبل، چغندرقند، ريحان، برگبو، گاوزبان، بابونه، زيره، پونه، جعفري، تره، شويد، رازيانه، اسطوخودوس، شاهپسند، گلجعفري، مرزنگوش، نعناع، گل لادن، گزنه،هويج، پياز، پیازچه، موسير، گشنيز، خيار، جعفري، بارهنگ، ترخون، آويشن، بنفشه، بومادران، انگور، رازك، انگور فرنگي، لكهسياه سيب و گلابي، كنههاي گالزا در انگور فرنگي و غيره.
راهنماي مصرف:
•سفيدک پودري انگور: 60 تا 90 كيلوگرم گل گوگرد در هكتار طي سه نوبت، نوبت اول در مرحلهي 7-6 برگي شاخسارهها به ميزان 15-10 كيلوگرم، نوبت دوم پس از ريختن گلبرگها و بسته شدن دانه به ميزان 30-20 كيلوگرم و نوبت سوم 20-15 روز بعد به ميزان 40-30 كيلوگرم. در صورت انبوهي تاكستان، اين ميزان تا 60 كيلوگرم قابل افزايش است. همچنين به نسبت 4-3 در هزار ميتوان جهت محلولپاشي استفاده نمود (2و3).
•سفيدک پودري سيب: محلولپاشي با استفاده از فرمولاسيون WP به نسبت 4-3 در هزار
•سفيدک پودري هلو و شليل: محلولپاشي با استفاده از فرمولاسيون WP به نسبت 4-3 در هزار بعد از ريختن گلبرگها و تشكيل ميوه
•سفيدک پودري کدوييان: 20- 15 كيلوگرم در هكتار گوگرد ميكرونيزه يا محلولپاشي با استفاده از فرمولاسيون WP به نسبت 3-2 در هزار
•سفيدک پودري يونجه و اسپرس: محلولپاشي به نسبت 3-2 در هزار (2و3)
•سفيدک پودري چغندرقند: 4 كيلوگرم در هكتار
•سفيدک پودري رز: محلولپاشي به نسبت 5/1 در هزار (2و3)
احتياطهاي لازم:
•گوگرد در دماي پايينتر از C˚ 14 تصعيد نشده و در دماي بالاتر از C˚ 35 گياهسوزي ايجاد ميکند. لذا گوگرد بايد در دماي ˚C30-16 مصرف شود.
•روي ميوههاي در حال رسيدن، يا روي انگور در حال گلدهي يا نزديك برداشت و يا روي انگوري كه براي تهيه شيره استفاده ميشود، نبايد از گوگرد استفاده كرد.
•از تنفس و تماس با پوست خودداری شود.
•دوره كارنس براي برداشت يونجه خشك و انبار آن 2 هفته و براي چرا در چمنزار 3 هفته ميباشد.
ملاحظات زيست محيطي:
•ميزان سميت ( LD50، LC50 ،EC50): < 5000 میليگرم بر کیلوگرم براي پستانداران، < 2000 میلیگرم بر کیلوگرم برای پرندگان، براي ماهيها غیر سمی، 665 میکروگرم بر لیتر برای دافنیا. اين تركيب برای زنبور عسل غیرسمی است.
اولین دیدگاه را ثبت کنید